Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

μετα την Κυριακή JAM


"Μουσική δεν θα βάλετε;"

Ένα προβληματικό σημείο στα Contact Improvisation jam, είναι η μουσική.
Έχει ταυτιστεί το να χορεύεις με το να υπάρχει απαραίτητα μουσική γύρω σου, χωρίς αυτήν αισθάνεσαι μισός,
αλλά ταυτόχρονα εγώ μισώ την ηχητική μαρμελάδα που συνήθως καταλήγει να ακούγεται στα περισσότερα jam σε όλο τον κόσμο, με τους απλοϊκούς ρυθμούς και τα πιστά τονικά βήματα στις κλίμακες με τα οποία οι μουσικοί προσπαθούν να ακολουθούν τους χορευτές και το μόνο που κάνουν είναι να προσφέρουν ατμοσφαιρική κάλυψη στην συναισθηματική απονέκρωση μιας ψευδοαρμονίας, ηχητικής και κινητικής.

Dead cannot dance

 Αυτή την Κυριακή, ξεκινάει στο Συνεργατικό στούντιο Λάθος Κίνηση το "Πάντα f(ρει) την Κυριακή" μια σειρά συναυλιών αυτοσχεδιαζομενης μουσικής, η οποία θα γίνεται κάθε εβδομάδα, Κυριακή μεσημέρι στις 1 ακριβώς.
Με μια παρέα μουσικών αποφασίσαμε να προσκαλέσουμε όλους τους  μουσικούς που ενδιαφέρονται για τον αυτοσχεδιασμό, έως ότου να μην υπάρχουν άλλοι μουσικοί, πράγμα δύσκολο οπότε αυτό μας εγγυάται μια πολύ μακριά σεζόν με φρη μουσική κάθε Κυριακάτικο μεσημέρι.

Αυτή την Κυριακή, στην πρώτη συναυλία / εκκίνηση, ΜΕΤΑ τους μουσικούς θα έρθει η σειρά μας να μπούμε στον χώρο και να ξεκινήσει το τζαμ Contact Improvisation.
Αφού πρώτα τους ακούσουμε, θα δοκιμάσουμε τι μένει στον χώρο και μέσα μας, μετά την μουσική. Αν γι' αυτούς ειναι σημαντικό να μπλέκουν κλίμακες ή να διαστρέφουν την τονικότητα, να ψάχνουν νέους ήχους και νέες σχέσεις αρμονίας, εμείς αποδομούμε το σώμα και το ξανασυνθέτουμε, ερχόμαστε σε επαφή με πρωτόφαντες χειρονομίες και διαδρομές που υπερβαίνουν την βαρύτητα.
Αλλά το κουράγιο για την προσωπική έκφραση και την επικοινωνία είναι κοινό, ίσως κάποιοι μουσικοί να ξαναμπoύν και να παίξουν, τότε το Μετά την μουσική JAM θα γίνει ένα σημείο επαφής.

13 Δεκεμβρίου στις 2 μμ (αμέσως μετά την συναυλία "Πάντα f(ρει) την Κυριακή")

Ελεύθερη είσοδος, (μόνο σε όσους συμμετέχουν)

Συνεργατικό στούντιο Λάθος Κίνηση, πλατεία Κουμουνδούρου (πλατεία Ελευθερίας τυπικά) αρ 25, 6ος όροφος