Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Επικίνδυνες Αποστολές



Επικίνδυνες Αποστολές  Νο 5

Ένα εργαστήρι 5 μαθημάτων Contact Improvisation


Contact improvisation είναι επιβίωση εκτός βάρους και ελέγχου
Contact improvisation είναι ευχές προς τον άλλον
Contact improvisation είναι ο σχηματισμός μια προσωπικής γλώσσας
Contact improvisation είναι το ντουέτο με την φωνή μου
Contact improvisation είναι χορός με την Ιστορία

     Στην αρχή, πολύ πριν από το Contact Improvisation, υπήρξε μια χορογραφία με τίτλο Violent Contact. Ήταν οι αθώες εποχές, όταν οι χορευτές ανακάλυπταν τον πραγματικό κόσμο, τις δυνατότητας του σώματος όταν αυτό συγκρούεται με ένα άλλο και πρέπει να επιβιώσει, αφήνοντας πίσω τους τις κωδικοποιημένες κινήσεις των εκάστοτε τεχνικών χορού. Όπως όταν είμαστε παιδιά ή όταν η ζωή μας φέρνει απέναντι σε κάτι επείγον.
     Λίγα χρόνια μετά, ο Steve Paxton ξεκίνησε ένα εργαστήρι με θέμα πάλι την συνάντηση σωμάτων σε πλήρη ταχύτητα, σε όλες τις διαστάσεις του χώρου. Στην συνέχεια γεννήθηκε το Contact Improvisation.
Αλλά εκείνη ακριβώς την στιγμή, αντί να αδράξουμε την ευκαιρία για μια λαϊκή σωματική τέχνη, παρατήσαμε τις θαυμαστές δυνατότητες του σώματος μαζί και το εν δυνάμει κοινό μας στις ταινίες περιπέτειας του Χόλιγουντ και ο χορός άρχισε να ψάχνει την «εσωτερική αρμονία» και την New Age αυτοαπομόνωση.

    Σε αυτό το εργαστήρι, θα γυρίσουμε στις πηγές. Θα επανακατακτήσουμε την χαρά του να υπερβαίνεις τα όρια, να ορμάς, να πηδάς, να πέφτεις, να πιάνεις και να σε πιάνουν, θα θυμηθούμε τα ανακλαστικά της επιβίωσης, χρησιμοποιώντας στοιχεία από το Aikido, την Ιδεοκίνηση, τον αθλητισμό αλλά και τις πορείες.

      Και θα είμαστε αποφασισμένοι να απαντήσουμε θετικά στα ερωτήματα:
Μπορεί το contact να χρησιμοποιηθεί σε παράσταση;
Μπορεί να γίνει μια παράσταση με 5 μαθήματα;

Μαθήματα:
Σαβ. 2/2            4–7  μμ
Κυρ. 3/2            4–6  μμ
Δευτ 4/2            8–10 μμ
Τετ  6/2            8–10 μμ
Σαβ. 9/2            4–7  μμ
Παράσταση 9 Φεβρουαρίου