Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Ο δικός μου Άλλος



RE-culture 1
Πάτρα

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων  και της Διεθνούς Εικαστικής Έκθεσης 
του RE-culture 1 (20 Οκτ. - 25 Νοεμβ. 2012),
ο Κωνσταντίνος Μίχος θα δώσει στις 27-28 Οκτωβρίου το εργαστήρι  

«Ο δικός μου Άλλος»
Ο μεγάλος πόλεμος ξεκίνησε....... όταν οι όρθιοι συγκρούστηκαν με τους ξαπλωμένους ή μήπως ήταν όταν οι κοντοί όρμηξαν στους ψηλούς; συνεχίστηκε με τους μαθητές που διάβαζαν ενάντια σε αυτούς που θυμόντουσαν, εξαπλώθηκε με τους γέροντες εναντίον των παιδιών, τους ξανθούς και τους μελαχρινούς, τους πέρα και τους δώθε απ ΄τ’ αυλάκι, τους έχοντες και τους μη έχοντες, τους άνδρες εναντίον των γυναικών, μέχρι που ο Μεγάλος ήρθε και μας είπε ότι ο τελικός πόλεμος ήταν εναντίον του ίδιου του εαυτού μας. Τότε εμείς ρωτήσαμε τι εννοούσε; Το σώμα εναντίον της ψυχής; Τα κόκαλα εναντίον των μυών; Το δέρμα ενάντια στα εσωτερικά όργανα; Το τώρα ενάντια στην μνήμη; Αυτός απάντησε κάτι που δεν ακούστηκε και  αφέθηκε να πέσει .....

Σε αυτό το καθαρά κινητικό σεμινάριο, ο Κωνσταντίνος Μίχος θα οδηγήσει μέσα σε ένα φιλικό και ασφαλές περιβάλλον να εξερευνήσουμε  το σώμα μας σαν  πρωταρχικό πεδίο σύγκρουσης και αντίστασης, τελευταίο καταφύγιο, σημείο συνάντησης και ελπίδας μας.

Ένα σεμινάριο κίνησης για όλους,
και συγκεκριμένα; όσους σηκώνονται να χορέψουν στα πανηγύρια και τους γάμους αλλά και όσους φοβούνται, σε γονείς μαζί με τα παιδιά τους, φιλύποπτους χορευτές, αγχωμένες ηθοποιούς, μεταπτυχιακούς φοιτητές, άτομα με κινητικές ιδιαιτερότητες,  ερασιτέχνες και ερασιτέχνισσες.

27-28 Οκτωβρίου 2012, 11-1 μμ Αγορά Αργύρη, Πάτρα
Το σεμινάριο όπως και όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα προσφέρονται δωρεάν.

Πριν από πολλά χρόνια ο Κωνσταντίνος Μίχος είχε  ξαναδιδάξει στην Πάτρα. Από τότε, είχε πολλούς Πατρινούς σπουδαστές –στριες στο στούντιο του, σε Ανώτερες επαγγελματικές και σε  Πανεπιστημιακές σχολές.  Μια από τις καλύτερες χορεύτριες της ομάδας του Λάθος Κίνηση ήρθε από την Πάτρα.