Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Σεμινάριο Contact Improvisation
με τον Riccardo Morrison
7 & 8 Γενάρη 2011

Η Φυσική του Διονύσου

Πολλές φορές ο χορός παρά τις αντίθετες εξαγγελίες παραμένει η τέχνη του Απόλλωνα. Σκεφτόμαστε, κρίνουμε, παίρνουμε αποφάσεις αισθητικές, αντί να αφεθούμε στην Διονυσιακή του πλευρά και να εμπιστευτούμε τους νόμους της Φύσης.

Στο διήμερο σεμινάριο μέσα σε μια ατμόσφαιρα περιέργειας θα διερευνήσουμε την τεχνική του Contact Improvisation.
Μόνοι, σε ζευγάρια η σύνολα, θα εμβαθύνουμε την κατανόηση και αίσθηση των φυσικών μεγεθών και των νόμων που καθορίζουν τα σώματά μας, όπως η βαρύτητα, δύναμη, ορμή, αδράνεια έχοντας ως πρώτο στόχο τη σύνδεσή μας με τη γη και τον αέρα.
Αγγίζοντας, αγγιζόμαστε.
Στη συνέχεια, οι δρόμοι της αφής μπορούν να μας οδηγήσουν στην έκπληξη, στήριξη, πτήση, όλα όσα προσκαλούν την επιθυμία να γίνει ο χορός μας μοναδικός, εκκεντρικός και συγχρόνως βαθιά εκφραστικός.

Κόστος 35 Ευρώ
Παρασκευή 7 Γενάρη 7 μμ - 10 μμ
Σάββατο 8 Γενάρη    4 μμ - 7 μμ
Στούντιο Λάθος Κίνηση
Πλατεία Ελευθερίας (Κουμουνδούρου) 25
πληροφορίες 6995134791, 69441920 77

Ο γνωστός, από προηγούμενες επισκέψεις στην χώρα μας, Αμερικανός RICCARDO MORRISON, ένας από τους πιο σημαντικούς καθηγητές της τεχνικής αυτοσχεδιαζόμενου χορού Contact Improvisation, έρχεται ξανά στην Ελλάδα. Ένας αληθινός νομάδας του χορού, ξεκινώντας από τη Σάντα Μπάρμπαρα στη Καλιφόρνια έχει χορέψει και διδάξει στην Βόρειο και Νότιο Αμερική και την Ευρώπη. Τα μαθήματα του συνδυάζουν την γνώση του Contact Improvisation με το ενδιαφέρον του για άλλες τεχνικές όπως το σωματικό θέατρο και τις πολεμικές τέχνες, το παιχνίδι με τις σωματικές φιλοσοφίες.